משפטי– זאפ
משפטיפורומיםנכות כלליתפנסיית נכות וקיזוז יתר

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

פנסיית נכות וקיזוז יתר

נונ
נוניו

אני בן 66 גר בנהריה עובד בטבריה ומקבל פנסיית נכות ממבטחים משנת 1993. על פי מסמכים שנשלחו לי מהקרן נכתב כי אני זכאי להשתכר .ובתנאי ששכרי ביחד עם הפנסיה המשולמת לי לא יעלה על השכר הקובע . שהרי כל סכום מעבר יקוזז ע"י הקרן. לצורך החישוב לוקחים את שכר הברוטו הן מהקרן והן משכר העבודה. לשאלתי : עבור נסיעות ברכבי הפרטי אני מקבל היום 50 ש.ח. בעבור כל יום עבודה, ובמקום העבודה הקודם קיבלתי 100 ש.ח. בעבור כל יום עבודה. ההוצאות הנ"ל המוחזרות לי מופיעות בתלוש השכר ומגדילות את הברוטו באופן משמעותי. האם קרן מבטחים פעלה נכון בזה שלא הפחיתה מהברוטו את החזר הנסיעות? בחודש יוני 2017 לצורך בדיקה כלכלית ביקשו ממני לראשונה מאז שאני מקבל פנסיית נכות ,ואני מצטט: ככל שהינך זכאי להחזר הוצאות אשר אין להם ביטוי בטופס 106 (דוגמא החזר הוצאות רכב) יש להמציא אסמכתאות מהמעסיק בהן קיים פירוט להחזר ההוצאות כאמור או תלושים ינואר עד דצמבר כל שנה. בהעדר אסמכתאות תומכות בקבלת החזרים כאמור יבוצע חישוב בהתאם לנתוני טופס 106. מדוע סעיף זה נשלח אלי לראשונה סמוך ליציאתי לפנסיה?

RE:
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)

החישוב תמיד נערך על פי הברוטו המלא. בכל מקרה שאלה זו אינה מתאימה לפורום נכות כללית. תודה רבה