משפטי– זאפ
משפטיפורומיםנכות כלליתקצבת נכות משוקללת מה זה אומר?

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

קצבת נכות משוקללת מה זה אומר?

קרן
קרן

נקבע לי בועדה של ביטוח לאומי 20% משוקלל לצמיתה בסעיף 34 ב3, 15 חודשים אחורה. האם מגיעה לי קצבה חודשית , האם אני מקבלת תוספות על ילדים?

RE:
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)

שלום רב, באם מדובר בקצבת נכות כללית, אינך זכאית לקצבה מאחר ולא עברת את הרף הנדרש (60% לפחות או בשיעור של 40% לפחות, אם ליקוי אחד שיש לו הוא בשיעור של 25% לפחות).

RE:RE:
יצח
יצחק בן

השמח אם תענה על השאלה? חזרתי מוועדה ערר והנכות הרפואית ירדה מי 15% ל 5%לצמיתות.. ואחוז הנכות הרפואית המשוקלל נשאר 15% אז אני זכאי למענק חד פעמי ?

RE:
עומ
עומר

אמנם חסר מידע בפרטים שסיפקת, כמו דרגת האי כושר שנקבעה לך, האם את עובדת ומה גובה שכרך וכד'. אך מכיוון שציינת ששיעור הנכות שנקבע לך הוא 20%, בהנחה שהמידע הזה מדוייק, הרי שאת לא עומדת ברקריטריונים לזכאות לקצבה. נכות משוקללת היא נכות שמורכבת מכמה ליקויים ולא מליקוי יחיד. צורת החישוב שלה היא כזו שאם יש לאדם 4 ליקויים בשיעור של 10%, הנכות המשוקללת שלו תהיה 34% ולא 40% כפי שהיה מצופה. לא ניכנס לצורת החישוב כרגע, אבל המידע נגיש בקלות באינטרנט. בעניין זכאותך לקצבה- החוק קובע כי "זכאי לקצבה" הינו (בין היתר): מי שרופא מטעם הביטוח הלאומי קבע לו נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות, או לחילופין נקבעה לו נכות משוקללת בשיעור של 40% לפחות, כאשר לפחות אחד מהליקויים נקבע בשיעור של 25%. מכאן ניתן להבין שלפי נצבך הרפואי, את אינך זכאית לקצבה לפי חוק.