סולי

השתלת קרנית

בעלי סובל ממחלת קיראטוקונווס ועבר השתלת קרנית לפני כשלוש שנים האם מגיעות לו איזה שהם זכויות בביטוח הלאומי אוף מס הכנסה? איך אפשר לבדוק זאת אני חייבת לציין שהמחלה קיימת בשתי העיניים ורק באחת המצב היה ממש על סף עיוורון וביצעו השתלת קרנית המצב נכון להיום הוא ההשתלה בגדול הצליחה והעין השניה לא תקינה לחלוטין הוא משתמש במשקפיים. אין ספק שיש ירידה בראיה גם בעין המושתלת וגם בשלו

עו"ד רונן אבניאל

במידה ובעלך מוגדר כ"עיוור" הוא יוכל לקבל פטור ממס הכנסה. בגין ליקוי ראיה לא נהוג לקבוע זכאות לקצבת נכות כללית, אך באם קיימים ליקויים בתחומים אחרים תוכלו להגיש את כל המסמכים למחלקת נכות כללית ותוזמנו לוועדות רפואיות בהתאם.