אפרת

נכות כללית

שלום וברכה!בשנת 2003 עברתי חוויה טראומתית של הריון מטיפולים ולידה של תינוקת שניפטרה לאחר שלושה ימים מיום לידתה.עקב כך ניכנסתי למשבר ודיכאון קשה שהיה מלווה בשני אישפוזים פסיכיאטריים,האחד לא נחל הצלחה והשניאשפוז של שבעה חודשים שכלל המון כדורים וללא הועיל.מה שעזר תודה לאל היה טיפול בנזעי חשמל.השתחררתי לביתי וקיבלתי 100 אחוז נכות עד שנת 2007(כ-4 שנים)שבני הבכור והיחיד נולד ואז החליטו להוריד לי את הקיצבה.מאז לא ערערתי כיוון שקיבלתי פחד שזה לא יפגע לי בילד למרות שמאז ועד היום אני בשיחות ובמעקב קפדני עם פסיכיאטר של הקהילה.מלפני חצי שנה החלה שוב הדרדרות במצבי הנפשי עקב גרושין ומות אימי ביל צעיר בו זמנית.לציין כי מאז ועד היום אינני עובדת ומטופלת תרופתית הרופא הפסיכיאטר שלי שלח אותי שוב לבצב טיפול בשנית בנזעי חשמל בבית החולים שלוותא עדיין לא התקבל תאריך לביצוע הטיפול.הגשתי תביעת נכות לביטוח לאומי בסיוע חברת "זכותי" לאחר וועדה נקבע לי 30% והרופא פסיכיאטר אף הדגיש במסמך שהגבות שלי מסודרות למרות שבכל מצב הן יהיו כך כיוון שיש לי קעקוע ואינני מצליחה להבין את הקשר בין זה לבין מצבי הנפשי אדם יכול להראות נוצץ מבחוץ אך איש לא ידע מה מעיק על ליבו"לא כל הנוצץ זהב".החלטנו להגיש ערעור לועדת עררים ובשבוע הבא היא מתקיימת.שאלתי היא האם לאור העובדות יש לי סיכוי טוב בוועדת הערר???כיצד בכלל להכין את עצמי???אני מפוחדת!!!אינני יכולה לעבוד מאז המקרה לא קושרת קשרים עם חברים,חשדנית ומפוחדת,מתפרנסת רק ממזונות ומצבי הכלכלי לא תורם כלל.אנא נבא לי טובות.על תשובתך המהירה אודה.

עו"ד רונן אבניאל

במידה וקיימים ברשותך מסמכים רפואיים מתאימים המתארים היטב את החוויות שעברת ואת מצבך הרפואי הנפשי החמור, אזי רוב העבודה כבר נעשתה. הציגי את טיעונייך באופן ברור כך שיוצג הקשר בין דברייך לבין המסמכים הרפואיים. לצערי, קשה מאד להכין אותך לוועדה הרפואית לעררים באמצעות תשובה כתובה בפורום.