מאיה

זכויות נכות זמנית

שלום, אני בת 34, נשואה +2 . זה 3 שנים נמצאת בנכות זמנית לאחר ניתוח טיסקטונומיה. 3שנים שהמצב לא משתפר , ועברתי אין ספור טיפולים והמצב נשאר ללא שינוי דרסטי. בעקבות המצב אינני יכולה לנהוג מה שאומר שלכל הבדיקות/טיפולים וועדות בעלי לוקח אותי. מבקשת לדעת מה זכויותיי. מצבנו הכלכלי לא טוב. ואני כל הזמן שומעת על דברים המגיעים לי אך ברוב המקרים מאחר ואני עדיין בנכות זמנית טוענים שלא מגיע.( למעט הקלה בארנונה)....אשמח לקבל הסבר על זכויותיי. האם זה נכון שיש זכאות/ הנחה ברכישת דירה מקבלן?? שמעתי, גם ככה כדרך אגב על מימון לימודים ואף מימון של מוניות שתקומה לשם. האם נכון?! ( במצבי כפרשני ללמוד משהו לנפש). תודה מראש. מאיה

עו"ד רונן אבניאל

דירה מקבלן - אין הנחה. תכנית שיקום / לימודים - נכותך צריכה להיות יציבה.