גאולה

כאבי גב

ב- 7 השנים האחרונות אני עובדת כדיילת מכירות ועומדת על הרגליים 7 שעות ביום. אני סובלת מאוד מכאבים בגב בעיקר בגב התחתון. ככל שעוברות השנים קשה לי יותר ויותר לעמוד ולכן גם לעבוד. אני בת 49. אני הולכת לטיפולים בכאבי הגב אבל זה לא עוזר והכאבים קיימים עדיין. אני יכולה להגיש בקשה ולקבל קצבה מביטוח לאומי?

עו"ד רונן אבניאל

בדרך כלל על כאבי גב תחתון נקבעת נכות רפואית בשיעור 10% בלבד. במידה וקיימים ליקויים רפואיים נוספים תוכלי להגיש תביעה לקצבת נכות כללית, אחרת את לא עוברת סף רפואי של 40%. במידה ותרצי לבחון אפשרות להכיר בפגיעה כפגיעה מעבודה אזי כדי להכיר בפגיעות שכאלה לרוב נדרש ארוע חבלתי שבגללו נגרם הליקוי.