רונית

קנית בית

אני נשואה +3 ומקבלת קצבת נכות כבר 10 שנים עקב אישפוזים פסיכיאטרים בעבר ובעיות נפשיות. בעלי עובד ומפרנס אותנו. אנחנו רוצים לקנות בית ראשון ולבקש משכנתה במשותף אבל אמרו לנו שאם יהיה רשום בית על שמי אז יפסיקו\יפחיתו את הקצבה שאני מקבלת בדומה לאמהות חד הוריות שאם רשום על שמם רכב\בית לא מקבלות עזרה האם זה נכון? והאם אני צריכה לעבור הליך מיוחד\שונה מכל זוג אחר שמגיש בקשה למשכנתה?

עו"ד רונן אבניאל

תוכלי לרכוש בית מבלי שקצבתך החודשית תפגע. באשר למשכנתא - תצטרכי לבדוק מול הבנק המתאים מהם התנאים.