קרן

כריתת חצוצרה

ביום ראשון האחרון עברתי ניתוח לכריתת חצוצרה ימנית כתוצאה מהריון שהתפתח בתוך החצוצרה האם אני זכאית לאחוזי נכות? פצוי כולשהו מבטוח לאומי/ מס הכנסה וכו'...

עו"ד רונן אבניאל

כריתת חצוצרה אמנם מעניקה אחוזי נכות רפואית אך אחוזים אלו לרוב מנופים בקביעת הנכות הרפואית ממנה נגזרת דרגת אי הכושר.

קרן

מה כוונתך שכתבת- "אחוזים אלו לרוב מנופים בקביעת הנכות הרפואית ממנה נגזרת דרגת אי הכושר. " מה המשמעות? תחילה למי לגשת בכדי לקבוע אחוזי נכות? האם מגיע לי סכום חד פעמי מבטוח לאומי?

עו"ד רונן אבניאל

לא מגיע לך סכום חד פעמי מביטוח לאומי. תוכלי לפנות לסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב לביתך ולהגיש שם תביעה לקצבת נכות כללית.