יפעת יוסף

בקע סרעפתי + ליקוי שמיעה + צרידות כרונית קשה

צהריים טוב, הנני סובלת מ-בקע סרעפתי + ליקוי שמיעה + צרידות כרונית קשה. לפני כארבעה חודשים התפטרתי ממקום עבודתי (משרד עו"ד) היות והצרידות הייתה בלתי נסבלת. במקביל להיותי שכירה עבדתי גם כעצמאית. למען הסר ספק, הצרידות החמירה בשנה האחרונה אך היא הייתה קיימת עוד קודם לכן. עיקר עיסוקי היה הכנת כתבי טענות, ייצוג בתביעות קטנות של חברות ביטוח ומבוטחיהם, הכנת עדים, חקירות עדים וכו'. כמו כן, כעצמאית נתתי שירותים נוספים לעורכי דין. כיום, הנני עקרת בית, הגשתי תביעה לדמי אבטלה שככל הנראה תידחה היות ואין לי 360 ימי עבודה כשכירה. יודגש, כל חיי עבדתי במשרדי עו"ד. מפאת צרידותי נדחיתי בכל ראיונות העבודה שהלכתי אליהם עד היום. אינני רוצה לפעול לבדי מול המוסד לביטוח לאומי ואשמח לקבל ייעוץ ראשוני מה עלי לעשות

עו"ד רונן אבניאל

מליקוייך הרפואיים עולה שתביעה לנכות כללית לא תעבור סף רפואי של 40%. ייתכן שתוכלי לתבוע דמי פגיעה ולאחר מכן נכות מעבודה בגין הצרידות אם נגרמה לך עקב העבודה ותוך כדי העבודה.