תמר

שתי נכויות מתאונת עבודה?

שלום רב קיבלתי 10% נכות קבועה בגין תאונת עבודה והיום יש לי החמרה מצב הכתף מה עלי לעשות. במקביל שברתי את הקרסול לפני כחצי שנה וזה הוכר כתאונת עבודה ואושרה לי 25 אחוז נכות זמני עד אוקטובר.והיה ואקבל אחוזי נכות קבועים בגין הקרסול ותוגדל הנכות בכתף האן ישלמו לי פעמיים מביטוח לאומי?

עו"ד רונן אבניאל

במידה ויהיו לך שתי נכויות קבועות בשיעור של 20% ומעלה בגין כל פגיעה תקבל למעשה שתי קצבאות שונות מהמוסד לביטוח לאומי לפי שכרך הרבעוני שקדם ליום הפגיעה. להחמרת מצב על הכתף עליך לפנות בתביעה להחמרה לפי תקנה 36.