ש.א

נכות כללית

יש לי נכות של מס הכנסה של % 90 משוקלל. אני בגיל 62 עובד אצל מעסיק פרטי 20 שנה,משתכר 12,000 ש"ח לחודש. האם אני יכול להמשיך לעבוד ולבקש תביעה מביטוח לאומי על נכות כללית ? אם כן איך ? כיום אני כבר לא מסוגל לעבוד כפי שעבדתי עד היום, האם אני יכול לפנות לרופא תעשיה על אובדן כושר עבודה ? האם מגיע לי פיצויים מהמעסיק על אובדן כושר עבודה ? אודה לך מאוד על הנחייה ברורה לגבי שאלותי כדי שאדע מראש את המהלכים הנכונים ללא פגיעה בפרנסתי.

עו"ד רונן אבניאל

לא תוכל לתבוע קצבת נכות כללית בשל הכנסתך הגבוהה העולה על התקרה הקבועה בחוק לרון (עד 5,000 ש"ח בחודש). אם תחדל לעבוד תוכל לתבוע קצבת נכות כללית. אם ברשותך פוליסת ביטוח המכסה אובדן כושר עבודה אזי תוכל לתבוע את חברת הביטוח, וזאת במידה והפסקת לעבוד.

ש.א

אם אני פונה לרופא תעשיה, משום שאינני מסוגל לעבוד כפי שעבדתי עד היום, והרופא קובע עבורי על אובדן כושר עבודה, האם מגיע לי פיצוי כספי מהמעביד ? האם אני יכול לצאת לפנסיה רפואית בגין בעייתי הרפואית ? איך עלי לבצע את התהליך של פנסיה רפואית ? תודה על הייעוץ. ש.א