לנה

מענק חד פעמי עקב החמרת מצב

ב1999 ו2006 עברתי נתוחים על שתי ידיים (סינדרום cts)הגשתי תביעה לביטוח לאומי על הכרת מחלה כמחלת מקצוע(אני מורה למוסיקה) קבלתי את ההכרה ומענק על נכות זמני אחרי הניתוח.הגשתי תביעה לנכות לצמיתה אך אמרו לי שאחרי הניתוחים לא נשארה נכות.השנה ,עקב חזרתם של נימולים בידים הגשתי תביעה על החמרת מצב וקיבלתי נכות לצמיתה19%.שולם לי מענק כספי לפי הבסיס של 2006. האם כך היה צריך להיות? (לפי בסיס של 2006?) הנכות שלי לפי החמרת מצב מ14/2/2012. לא התבקשתי להביא תלושים של 3 חודשים האחרונים לפני הפגיע וכשהגשתי ערעור על הסכום של המענק התקשרה אלי פקידה מב"ל והסבירה שמשלמים לפי הבסיס הקיים. האם היא צודקת?

עו"ד רונן אבניאל

ייתכן וההכרה הראשונה בפגיעה הייתה בשנת 2006 ומאחר ותבעת החמרת מצב הרי שהפגיעה "החדשה" מהווה החמרה של מצב המוכר כבר משנת 2006.