ש.א

פנסיה רפואית

אם אני פונה לרופא תעשיה, משום שאינני מסוגל לעבוד כפי שעבדתי עד היום, והרופא קובע עבורי על אובדן כושר עבודה, האם מגיע לי פיצוי כספי מהמעביד ? האם אני יכול לצאת לפנסיה רפואית בגין בעייתי הרפואית ? איך עלי לבצע את התהליך של פנסיה רפואית ? תודה עבור הייעוץ. ש.א

עו"ד רונן אבניאל

תוכל לצאת לפנסיה רפואית בגין בעיה בריאותית והכל בתנאי שאתה מבוטח בקרן פנסיה שמאפשרת לך יציאה לפנסיה רפואית. כדי להתחיל תצטרך לפנות אל מעבידך ולבדוק כמה ימי מחלה עוד נותרו לך. לאחר מימוש כל ימי המחלה תוכל לפנות בתביעה לקרן הפנסיה. לאחר שתעבור ועדה רפואית יקבעו אם אתה זכאי מקרן הפנסיה לקצבה חודשית בגין נכותך.