רות

קצבת נכות כללית לאחר חתונה

שלום רב אני כרגע רווקה ומקבלת קצבת נכות כללית. האם לאחר החתונה אני אמשיך לקבל את אותו גודל קצבה או שהיא תרד?

עו"ד רונן אבניאל

בעיקרון תוכלי לקבל את אותה קצבת נכות כללית. אם עבדת בעבר ואת בסטטוס "משתכרת" ובעלך אינו עובד או שמשתכר עד 57% מהשכר הממוצע במשק, אזי תוכלי לקבל תוספת תלויים בגין בן זוגך. במידה ואינך עובדת ולא צברת 12 חודשי עבודה ב- 48 חודשים טרם קבלת הקצבה - אזי הסטטוס שלך הופך להיות "עקרת בית" ואז את עלולה שלא לעבור סף רפואי במידה ונכותך הרפואית נמוכה מ- 50%. במצב שכזה לא תהיי זכאית לקצבת נכות כללית.