דון

מיסוי קצבת נכות (תאונת עבודה)

שלום רב אני בעל 29% נכות עקב תאונת דרכים שאירעה בדרך לעבודה. מקבל קצבה חודשית שכיום לא משולם עליה מס (אני עובד שכיר, והקצבה משולמת ישירות לבנק) אני מעוניין להתחיל לעבוד גם כעצמאי. בנוסף להיותי שכיר. יהיה עלי לדווח על הכנסותי. האם אצטרך לשלם מס על קצבת הנכות החודשית אותה אני מקבל ? תודה רבה לתשובתכם !

עו"ד רונן אבניאל

לרוב קצבת נכות מעבודה איננה חייבת במס הכנסה. מובן שתצטרך לבצע תיאום מס בין הכנסתך כשכיר לבין הכנסתך כעצמאי.