רוני

דרגת אי כושר עבודה

אני עצמאי, נפגעתי בתאונת דרכים ומושבת מזה שבועיים ולהערכת רופאיי לפחות עוד שבועיים לא אוכל לעבוד לחלוטין. מאיפה מתחילים תביעות לקבל אובדן כושר עבודה וממי?

עו"ד רונן אבניאל

במידה ומדובר בתאונת עבודה אזי עליך לפנות בתביעה לדמי פגיעה ואת הימים בהם אתה מצוי באי כושר עבודה תקבל מהמוסד לביטוח לאומי במידה והתאונה תוכר גם כתאונה בעבודה. במידה ואין זאת תאונת עבודה תוכל לתבוע מהמוסד לביטוח לאומי דמי תאונה ולקבל עד ל- 90 ימי מחלה פיצוי חודשי בשיעור של 75% מההכנסה החייבת שלך.