אבנר

הורשת פנסיה

אני חי עם אבא שלי (אני בן 37) ויש לי קצבת נכות כללית 100% (נכות רפואית 92%) ויש לי שירותי מיוחדים 50% , שמעתי שאם אבא שלי נפטר אני יכול לקבל 60% מהפנסיה שלו - האם זה נכון? ומה הפרוצדורה לקבל?

עו"ד רונן אבניאל

מה שאתה מתאר לא קשור לזכויות מהמוסד לביטוח לאומי. בלי קשר, במידה ותגור לבד אזי תוכל לבחון אפשרות להגדלת זכאותך לקצבת שירותים מיוחדים בגין תוספת בודד חריג.

אבנר

אני יודע שזה לא קשור לביטוח לאומי אבל האם אתה יודע אם זה נכון - מול חברת הביטוח שממנה מתקבלת הפנסיה