טל

נכות כללית

שלום הגשתי תביעה לנכות כללית על טינטון באוזניים, סחרחורות, ורידה ניכרת בשמיעה. לאחר ועדה רפואית קיבלתי 19% נכות. על הטינטון והסחרחורות. בחישוב הנכות התעלמו כלל מהירידה בשמיעה 0%. הירידה בשמיעה היא בתדרים 2000-8000HZ ירידה של 80DB. האם תחום התדרים הזה לא מקנה אחוזי נכות כלשהם? ברצוני לציין שהתביעה לנכות כללית היא לא פגיעה מעבודה. אשמח לדעתכם בנושא בברכה טל

עו"ד רונן אבניאל

ירידה בשמיעה וקביעת נכות רפואית בשיעור של עד 20% הינה נכות מנופה - כלומר, באופן אבסולוטי היא קיימת וניתנים בגינה אחוזי נכות אך לא לוקחים אותה בחשבון לעניין החישוב המשוקלל על פיו בודקים את דרגת אי הכושר שלך.

טל

שלום תודה על התשובה בתשובה שלהם שקיבלתי הביתה לא היה רשום שלקוי השמיעה הוא נמופה. על הטנטון רשמו אחוזי נכות 10% שר"מ 2 סחרחורת רשמו 10% שר"מ 2 לקוי שמיעה 0% השאלה היא האם יש אחוזי נכות על ליקוי שמיעה בתדרים הגבוהים שהם לא בתחום תדרי הדיבור? מה זה שר"ם 2? בתודה

עו"ד רונן אבניאל

פשוט קיבלת 0% על ליקוי שמיעה. כדאי לבדוק את סעיף 72 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה).