רונן

מקבל קצבה ועובד

לפני כ3 שנים שמעתי שיצא חוק שמאפשר לנכה לעבוד ולהמשיך לקבל קצבת נכות. מאז אני עובד ובתמימותי חשבתי שביטוח לאומי יודע מאחר ועל פי חוק המעסיק מודיע עלכך. היום אני מבין שאני צריך להודיע להם מה יהיה ההליך איתי ברגע שאני מודיע האם יפסיקו את הקצבה? קיבלתי משכורת בסך 3500 ש"ח לכל היותר

עו"ד רונן אבניאל

ראשית אינך חב בחובת דיווח. במילא, כמו שאתה מציין, המעסיק מעביר דיווח על הכנסתך למוסד לביטוח לאומי. בכל מקרה הכנסתך החודשית נמוכה מ- 45% מהשכר הממוצע במשק ועל כן אין לך שום בעיה גם לעבוד וגם לקבל קצבת נכות כללית.