נויה

נכות מעבודה ואי כושר עבודה

שלום רב כתוצאה מתאונת עבודה נקבעו לי בביטוח לאומי 30% נכות צמיתה (לא הופעלה תקנה 15 כיוון שלתקופה מסוימת ניסיתי לשוב לעבודה). זאת, למרות שבחוו"ד רפואית של מומחה חיצוני נקבע כי הנכות הינה 50% לפחות. לאחר כשנה, עקב החמרה, עבודתי הופסקה בהתאם לאשורו של רופא תעסוקתי אשר קבע שאיני כשירה לעבודה לצמיתות. אני מקבלת עתה קצבת נכות מבל"ל וכן קצבת אי כושר מחברת הביטוח. זאת, לאחר שמומחה מטעם חברת הביטוח קבע 40% נכות רפואית ו 100% נכות תפקודית (אי כושר מלא). שאלותי: האם נכות תפקודית/אי כושר מלא מקנים זכות לפטור/הקלות ממס הכנסה, מיסי בל"ל ובריאות, או ששיעור הנכות הרפואית בלבד קובע לעניין זה. האם במצב זה יש זכאות להנחות ארנונה? האם יש מקום לפנות לביטוח לאומי לעדכון אחוזי הנכות לאור הנ"ל בברכה ובתודה, נויה

יצחק

ערב טוב .ברצוני לחלוק על דעתך . א.אישתי נכה אי כושר עבודה 100 אחוז ונכות של 52 אחוז א.מס הכנסה היא משלמת רק אחוז אחד ב.ביטוח לאומי לא משלמת ג.ארנונה 80 אחוז הנחה רק בריאות

עו"ד רונן אבניאל

על מנת לקבל פטור ממס הכנסה עליך להיות בעלת נכות רפואית בשיעור של 90% ואין קשר לדרגת אי הכושר שלך. דרגת אי כושר מלאה המזכה בקצבת נכות כללית חודשית מלאה מקנה גם פטור מניכוי דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות (מהפיצוי בגין אובדן כושר עבודה, למשל). במצב שכזה יש גם זכאות להנחה בארנונה.

נויה

ראשית, תודה על תשובתך האם גם אובדן אי כושר עבודה בגין תאונת עבודה (בהתאם לאשורו של רופא תעסוקתי מקופ"ח) וקצבת אי כושר מחברת ביטוח מזכים בפטור מניכוי דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות?