יוסי

עד איזה שכר אפשר להשתכר מבלי להפסיד את קצבת הביטוח הלאומי

אני נכה מעל עשרים שנה. 70% נכות רפואית ו75% נכות אי קושר עבודה, שאלתי היא: עד איזה שכר אפשר להשתכר מבלי להפסיד את קצבת הנכות או חלק ממנו? ברצוני לציין שאינני מעוניין להפסיד חלק מסוים מהקצבה ורוצה להמשיך לקבלה במלואה וחושב לעבוד עד הסכום המקסימלי האפשרי מבלי להפסיד שום חלק מהקצבה. אודה לך באם אדע עד איזה שכר אוכל להשתכר במדויק. בתודה ובברכה, יוסי

עו"ד רונן אבניאל

במידה ונכותך הרפואית 70% אזי על פי חוק לרון תוכל להשתכר עד 60% מהשכר הממוצע במשק - כלומר, עד 5,171 ש"ח ברוטו וקצבתך החודשית לא תיפגע.