יוסי

קניית רכב כנכה ביטוח לאומי

האם אני יכול לקנות רכב כנכה ביטוח לאומי? האם יש הגבלה לסכום הרכב? האם בעקבות קניית הרכב יכולים להפסיק לי את קצבת הנכות? אציין שאני נכה רב שנים בן 55, אחוזי הנכות שנקבעו לי הם: 70% רפואי ו75% אי כושר עבודה ואני גרוש. אשמח לתשובה. בתודה ובברכה, יוסי.

עו"ד רונן אבניאל

רק אם עברת ועדה במשרד הבריאות לקביעת מוגבלות בניידות תוכל לקבל הלוואה עומדת לרכישת רכב חדש. הזכאות לניידות הינה בגין ליקוי נוירולוגי או אורטופדי או פגיעה בכלי דם ברגליים. ניתן לקבל גם קצבת נכות כללית וגם קצבת ניידות יחד.

נלוא

אשמח גם לדעת מה התשובה לשאלה הזו. תודה!