ירדן

קניית רכב נכה- ניידות

שלום רב, אבא שלי מוכר בביטוח לאומי כנכה 85% . בוועדה הרפואית אושר לו ניידות ורכב בעל 1600 סמ"ק, כאשר הוועדה המליצה על רכב מסוג "קיה סול". ברצוני לדעת אילו הנחות יקבל אבא שלי אם יחליט לרכוש רכב חדש? אם אין ברשותו את הכסף הנותר להשלמת הקנייה לאחר ההנחות מס? לכמה זמן מחלקים את ההלוואה שיקבל (אם יקבל)? והאם ההחזר החודשי (קצבת הניידות) תיגדל עקב קניית הרכב? אציין כי אבא שלי בן 62 והוא בעל רישיון נהיגה בתוקף, כמו כן ברשותו רכב כרגע אבל ייתכן כי ימכור עקב קניית הרכב החדש. בנוסף אבקש לדעת אם ישנה אפשרות בחירה של רכב שלא הומלץ בוועדה? ואם כן האם זה יגרור "הפחתה" של הזכויות. תודה רבה!

עו"ד רונן אבניאל

לא ברור לי איך עם 85% אישרו לו רכב של פחות מ- 1800 סמ"ק שהרי ברירת המחדל היא רכב של 1800 סמ"ק. ממחיר הרכב יפחיתו את ההלוואה עומדת (פטור ממכס) ואת היתרה תצטרכו לממן.