לאון

תאונה ברכב מביטוח לאומי

שלום לאבא שלי יש רכב מזדה 3 שנת 2010 שהוא קנה ויש לו ניידת הביטוח לאומי הביא לו 60.000 שקל(מיסים)אני פשוט לא כלכך מבין בזה מקווה שהבינו אותי :) והוספנו את מה שחסר כדי לקנות את המזדה . עכשיו לפני יומיים הוא עשה תאונה והרכב טוטלוס הביטוח של הרכב מחזיר לו את המחירון של הרכב עכשיו איך זה עובד עם הביטוח לאומי ? איך להתחיל עם זה? צריך לשלם משהו לביטוח ? תוך כמה זמן הביטוח לאומי שוב יוכל להביא את הכסף ?

עו"ד רונן אבניאל

פנה למחלקת ניידות ודווח על התאונה. מסור דוחות רלוונטיים. המוסד לביטוח לאומי יפעל להוציא לך אישור חדש לגבי הלוואה עומדת. כביכול תצטרך להחזיר את ההלוואה הראשונה (לפחות את חלקה היחסי) ולקבל הלוואה חדשה. זה לרוב נעשה באופן רעיוני.

לאון

כמה זה יחסי ביחס למה אנחנו מחליפים כל שלוש וחצי שנים עבר רק שנה וחצי ונשאר עוד שנתיים אבל עכשגיו הייה את התאונת טוטלוס בטח יורידו לי 40 אלף שקל בעל אם אני כל שלוש וחצי שנים מקבל 60 ? נכון ??

עו"ד רונן אבניאל

רצוי שתבדוק מול המחלקה את הסכום המדויק.