פקע

רכב מייצג

שלום רב, בן זוגי נכה עבר וועדה לפני 3.5 שנים ונקבע לא רכב מייצג נפח מנוע 2500-3800 היום בתנאי הביטוח הלאומי יש באפשרותו להחליף את הרכב. בפנותו לביטוח לאומי נאמר לו כי מאחר והרכב המייצב אינו מיובא יותר לארץ הוא חייב לעבור שוב וועדה מה שנראה לא הגיוני. לתשובתך הדחופה אודה בתודה

עו"ד רונן אבניאל

ללא קשר ל"סיבה" שנמסרה לכם, באפשרות המוסד לביטוח לאומי לקבוע כי על הנכה לעבור ועדה רפואית לקביעת מוגבלות בניידות בטרם החלפת רכב חדש.