שמשון

שלום עו״ד אבניאל.

אם מאשרים לי בוועדה לגודל רכב נפח 1800. ואני מעונין לקנות רכב עם נפח יותר גדול. האם זה מוריד לי נקודות זכות או שאני יצטרך לשלם יותר? (מדובר על פחות או יותר אותו מחיר למשל אם אישרו לי פולקסווגן קאדי ואני מעוניין בקיה סורנטו או פורד גלקסי) עלי להוסיף רק את הפער או שמפאת שלקחתי נפח יותר גדול כל החישוב משתנה? תודה

עו"ד רונן אבניאל

תקבל את ההטבות לפי נפח מנוע של 1800 סמ"ק. תוכל לרכוש רכב גדול יותר מבחינת נפח המנוע אך ההטבות תהיינה לפי נפח מנוע של 1800 סמ"ק.

שמשון

תודה רבה. שכחתי לציין שלא מדובר על רכב לנהיגה עצמית אלא להתקנת מעלון לכסא גלגלים עבור ילדה בת 3.5. האם תשובתך תהיה נכונה גם במקרה זה?

עו"ד רונן אבניאל

בכל מקרה תצטרך לעבור דרך ועדה לקביעת גודל רכב אשר תיקבע את נפח המנוע לו אתה זכאי.