אסתר

קצבת נידות למחוסרי רכב

אני נכה 80אחוז נכות.80אחוז נידות.לאחרונה קיבלתי 105 אחוז שרותים מיוחדים.. אני יודעת כאשר יש מעל 100 אחוז שרותים מיוחדים.אני יכולה לקבל קצבת נידות למחוסרי רכב. כאשר היגשתי טביעה לבטוח לאומי דחואת הטביעה בטענה שאין לי 100אחוז בנידות או משתמשת בכסא גלגלים. השאלה האיםמגיע לי קצבת נידות למחוסרי רכב. תודה מראש

עו"ד רונן אבניאל

התשובה שקיבלת נכונה לאור האמור בהסכם הניידות.

לוי ירון פעיל וולנטרי לקידום זכויות הנכים

בס"ד תנאי לקבלת שר"מ+ניידות מאתר המל"ל: תוכל לקבל את שתי הקצבאות, רק אם אתה אחד מאלה: {הדגשה שלי-אחד מאלה} • נקבעו לך 100% מוגבלות בניידות • נקבעו לך 100% לעניין שירותים מיוחדים • נקבע שאתה זקוק ומשתמש בכיסא גלגלים. הערות: - הבחירה בין שתי הקצבאות היא חד-פעמית, אלא אם ישתנו תנאי הזכאות לאחת הקצבאות, שישפיעו על גובה הקצבה. - מוגבל בניידות לא יוכל לקבל קצבה לשירותים מיוחדים לנכים קשים, כל עוד לא החזיר את ההלוואה העומדת לרכישת הרכב. קישור לאתר המל"ל - http://www.btl.gov.il/Simulators/Pages/bdikatZakauutLshteGimlaoot.aspx יוצא, אם נקבעו לה 105% שר"מ הינה זכאית גם לניידות. אם טעות בידי אודה לך על הבהרתך. רוב בריאות -ירון