יוסף שלום רז

אושר לי כיסא גלגלים ואף רכשתי אחד

נוכחתי לדעת כי איני יכול להישתמש בו ללא עזרה כשאני נוסע ברכב שלי. מה עלי לעשות כדי לדאוג למנגנון הרמה אל הבג"ג?

עו"ד רונן אבניאל

פנה בבקשה לבחינת זכאותך לקבל הטבות לרכישת רכב מיוחד. הכוונה לרכב עם אביזרים מיוחדים המאובזר רובו ככולו על חשבון המוסד לביטוח לאומי. תצטרך לעבור ועדה לקביעת גודל רכב ואביזרים מיוחדים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. תנאי בסיסי שייבחן הוא האם אתה מסוגל לנהוג או לא. בתביעה להטבות על פי הסכם הניידות שתגיש למחלקת ניידות בסניף המוסד לביטוח לאומי, עליך לציין שאתה מעוניין להיבדק לעניין רכב מיוחד.