גדי

ועדת ניידות-ערר

הייתי בועדה רפואית של משרד הבריאות לצורך קבלת קצבת ניידות והלוואה עומדת, הוועדה פסקה לי 50%, הביטוח לאומי ערער על כך ואני מוזמן לועדת ערר. בינתיים החלטתי לרדת מהנושא, שאלתי: 1. האם עליי להתייצב מול ועדת הערר או יש באפשרותי לבטלה בהסבר שברצוני לבטל את בקשת קצבת הניידות במוסד לביטוח לאומי? 2. האם אפשרי לבטל את בקשת הקצבה בביטוח לאומי או שאני חייב להמציא להם את כל האישורים שדרשו ממני לצורך המשך ההליך? בתודה מראש גדי בתודה,גדי.

עו"ד רונן אבניאל

תוכל לבטל את ועדת הערר אך לא תוכל לקבל הטבות בניידות מהמוסד לביטוח לאומי כל עוד לא נקבעה המוגבלות בניידות שלך באופן "סופי" על ידי וועדת העררים בתל השומר. בביטול הוועדה או באי הופעתך בפניה אתה בעצם "מבטל את בקשת קצבת הניידות במוסד לביטוח לאומי". אם לא תמציא את כל המסמכים למוסד לביטוח לאומי במילא לא ימשיכו לטפל בתביעתך לקצבה ותביעתך תדחה בשל חוסר שיתוף פעולה.