סיון ממאיר

ערר לבית דין לעבודה בנושא ניידות

שלןם רב .שמי מאיר סיון נולדתי בישראל בשנת 51 בגיל שנה לחיתי במחלת הפוליו,בגיל 13 עברתי ניתוח בקרסול,רגל ימין קצרה ב3 ס"מ מרגל שמאל בשנת 76 ניגשתי לועדה רפואית של משרד הבריאות ושם נקבעה לי נכות של 50% קיבלתי קיצבת ניידות .בשנת 83 ניגשתי שוה לועדה רפואית ושם נקבע שהסעיף אינו נכלל בסעיפי הנכות .מצחיק לא ניגשתי לועדת ערר שבו אני הוא המערער וגם שם נדחתי ,בשנת 2007 הגעתי לרופא מומחה הבסינדרום מחלת הפוליו שבו נאמר בספרות הרפואית ככל שמתבגרים השררים נעשים חלשים .הגשתי שוב לועדה רפואית בשנת 2007 וגם שם נדחתי וגם לא התייחסו לממצאים של המומחה לפוליו.בשנת 2012 ניגשתי שוב לועדה רפואית של מ.הבריאות וראה איזה פלא שם נקבע לי 75% בניידות הגשתי בקשה לגמלת ניידות ואז מוסד לביטוח לאומי החליט לשלוח אותי שוב לועדת ערר של משרד הבריאות ושם נקבע לי שאני בריא ושלם ואין לי שום אחוזי נכות.יש לציין שאני מקבל קצבת פוליו 49% וקצבת נכות 69% כל חודש והרופא שבדק אותי בשנת 2007 הוא אותו רופא שבדק אותי ב2012 והערעור היום הוא על שאלה משפטית בלבד האם יש כאן שאלה משפטית שבה אוכל לערער תודה מראש מאיר סיון

עו"ד רונן אבניאל

מבלי לראות את פרוטוקול הוועדה הרפואית לעררים לא אוכל לקבוע האם קיימת טעות משפטית בקביעת הוועדה. כדאי שתתייעץ עם מומחה לניידות, וזאת מאחר ולא סבירה קביעת הוועדה על פיה אינך נכלל ברשימת הליקויים.