מיטל

ניידות

שלום לך: לפני כ 4 שנים אבי ניגש לועדה רפואית מחוזית של משרד הבריאות בעקבות ניוון במפרק שמאל. ועדה מחוזית שללה אותו בנימוק שהסעיף לא מופיע בספר הליקויים ערערנו לועדה עליונה בתל השומר ושם הפלה ופלא אבי קיבל 40% ניידות. לאחר כשנתיים אבי עבר ניתוח להחלפת מפרק, אך במקביל חלה החמרה ברגלו הימנית, כך ששיפור לא בא לו לידי ביטוי. לאחר שביקשנו אישור להלוואה עומדת להחלפת הרכב, אבי הוזמן לועדה רפואית נוספת, והועדה המחוזית ביטלה את החלטת הועדה העליונה ,.קבעה שיש שיפור ברגלו השמאלית אך לגבי הרגל הימנית קבעה שהליקוי לא מופיע ברשימת הליקויים. הרי לפני 4 שנים הועדה החריגה את אבי, אז מה עכשיו, האם הועדה העליונה בתל השומר יכולה להחליט עתה שהיא לא מחריגה ואכן מבטלת לו את אחוזי הנכות שכבר בעצם בוטלו???

עו"ד רונן אבניאל

לא ברור אם פניתם לועדה רפואית לעררים בתל השומר. ועדת העררים סוברנטית לקבוע כל החלטה - להגדיל, להוריד או להשאיר על כנה את החלטת הועדה דרג ראשון.