מירב

קצבת ניידות

שלום רב, הבן שלי בן 4.5 שנים מוכר בביטוח לאומי עם נכות 50%. לפני כחודשיים עברנו ועדה רפואית בנוגע לגמלת ניידות של משרד הבריאות ברמלה וקיבלנו 100%. פנינו לביטוח לאומי היום לדעת מה עם הקצבה הנוספת שאנו זכאים לה והם טענו כי לא נקבל קצבה נוספת מעבר לאותם 50%. מה לדעתך צריך לעשות ? האם הם יכולים להחליט שלא לתת קצבה נוספת למרות שהוכרנו כ-100%....? נא עצתך, תודה

לוי ירון פעיל וולנטרי לקידום זכויות הנכים

בס"ד כפי שמופיע באתר המל"ל,זכאות לקבלת גמלת ילד נכה וניידות במקביל: המוגבל בניידות יוכל לקבל את שתי הקצבאות רק אם הוא עונה על אחד מהתנאים הבאים: • נקבעו לו 80% מוגבלות בניידות • נקבע כי הוא זקוק לכיסא גלגלים ומשתמש בו • נקבע כי בשל מוגבלותו אינו יכול ללכת, ואינו מסוגל להשתמש בכיסא גלגלים • במשפחתו שני ילדים נכים או ילד נכה וילד מוגבל בניידות כל עוד יש ברשות המשפחה רכב שנרכש באמצעות ההלוואה העומדת, וההלוואה העומדת לא הוחזרה, אי אפשר לקבל קצבת ילד נכה. כמופיע לעיל, די אם מתקיים אחד מהתנאים. ותנאי הראשון מוכיח את זכאותה קישוhttp://www.btl.gov.il/Simulators/Pages/bdikatZakauutLshteGimlaoot.aspxר:

עו"ד רונן אבניאל

בעיקרון ניתן לקבל קצבת ניידות וגמלת ילד נכה יחד לאור הנתונים שמסרת.