א

זכויות בניידות למוגבל 70%

שלום, לאבי נקבע 70% מוגבלת בניידות,בוועדה ראשונה בלשכת הבריאות. בסיכום הועדה מצוין,שמי שנקבעו לו "לפחות 60% מוגבלות", רשאי להגיש בקשה לגמלת ניידות. עם זאת,להבנתי מהסכם הניידות,לחסר רכב נדרש לפחות 80% מוגבלות לקבלת הגמלה. מה אם כן אבי יוכל לקבל במסגרת הניידות, לאור נתוניו הבאים: 105% שר"מ, 70% מוגבלות בניידות לצמיתות, ללא רישיון או מורשה נהיגה, ללא רכב,לא משתכר. בנוסף, אשמח לדעת - האם אחוז מוגבלות זה כשלעצמו מזכה אותו באפשרות להגיש המחמרה ולקבל הטבות בניידות לאחר גיל הפרישה? (גם במידה ואיננו זכאי כעת להטבות)? תודה.

עו"ד רונן אבניאל

לפני הנתונים שמסרת סביר להניח שאביך אינו זכאי להטבות על פי הסכם הניידות לעניין קצבה חודשית.