יעל

נכות ניידות 60%

שלום עו"ד אבינאל ועדה קבעה לי ניידות של 60% (זאת בנוסף שיש לי נכות כללית ואובדן כושר עבודה של 91%) אני צריכה להגיש תביעה לביטוח לאומי לתביעת ניידות שאלות: 1. האם אני זכאית לקיצבה נוספת? 2. קראתי לגבי רכב האם אני צריכה לרכוש רק רכב של עד 1300 סמק? יש לי ילדים זה לא מספיק אשמח לקבל קצת הסבר פורים שמח

עו"ד רונן אבניאל

הכל מתחיל בשאלה אם יש ברשותך רכב. אם יש לך רכב תקבלי גמלת ניידות. אם אין ברשותך רכב או ברשות בן משפחה הגר איתך או במרחק של לפחות 500 מטר ממך אזי תצטרכי לרכוש רכב כדי לקבל גמלת ניידות.

יעל

האם לא מגיע לי לרכוש/ להחליף לשדרג רכב עם הלואה עומדת כפי שמקבלים נכים

עו"ד רונן אבניאל

בהחלט מותר לך. תצטרכי לרכוש רכב חדש מהסוכנות עם הלוואה עומדת.