מירי

השמנה חולנית קיצונית

שלום, אני נכה 100% עם השמנה קיצונית חולנית כמעט 70 BMI מרותקת לכיסא גלגלים בגלל משקלי ודופק מהיר גם בישיבה. יש לי קושי ללכת בגלל המשקל הנני מטופלת בתרופות. שאלתי, האם אני זכאית לקצבת ניידות? הסתכלתי בטבלת הניידות ולא מצאתי את הליקוי שלי. האם יש מצב חריג שלא נמצא בסעיף בטבלה שמזכה בניידות, כי אני לא ניידת נעזרת במטפל 24 שעות ביום. בנוסף אני מטופלת במכשיר סיפאפ בגלל דום נשימה, ובמשך היום עושה אינלהציות משום שאני סובלת מקוצר נשימה בנוסף יש לי מטופלת בתרופות נפשיות. אודה לך שתענה לי .

עו"ד רונן אבניאל

במידה ויש לך בעיות בעורקי הרגליים ייתכן ותהיי זכאית לניידות, או לחילופין בעיות אחרות ברגליים כמו למשל "רגל פיל". כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום כדי להבין טוב יותר את זכויותיך.

מירי

שכחתי דבר מה: אין לי רכב, האם אני חייבת להיות בעלת רכב בכדי לקבל ניידות? אחי גר עימי נכון שאין לו רישיון, אך ברגע שיהיה לנו כסף הוא יוציא רישיון בכדי, להסיע אותי. האם אפשרי הדבר? להזכיר אני מקבלת שירותים מיוחדים מביטוח לאומי.