יגאל

מעוניין לתבוע שכן

שלום, ביני לבין השכן שלי מפרידה גדר. אנחנו גרים בבתים פרטיים. השכן שלי לא שומר על ניקיון החצר שלו ואני כן. כל שנה בגלל שהוא לא עקור עשבים ומנקה את החצר יש אצלי נחשים שמגיעים בוודאי מהחצר שלו. השכן שלי מהצד השני גם הוא שומר על חצר נקייה מעשבים ולכן אין אפשרות אחרת. כל שנה אני מבקש ממנו ומאישתו שינקו את החצר מעשבים אבל הם לא עושים את זה. אני יכול להגיש נגדו תביעה על כל ההוצאות של הזמנת לוכד נחשים, על עגמת נפש ועל חוסר ביטחון שלי ושל הילדים שלי להסתובב בחצר שלנו מבלי לפחד מהכשה? תודה

עו"ד גיל ורגון

יגאל שלום, סעיף 44 א' לפקודת הנזיקין קובע כי מחזיק ו/או בעלים של מקרקעין חייב לנהל את המקרקעין שבחזקתו באופן שלא יהוו מטרד ולא יהוו הפרעה של ממש לשימוש סביר של מי שגובל בהם. לפיכך, ברור כי בידך עילת תביעה. יש להבדיל בן הגשת תביעה למתן צווים שיסירו את המטרד לבין תביעה לפיצוי כספי בגין המטרד. לידיעתך, גם לרוב הרשויות המקומיות יש סמכויות במסגרת חוקי העזר לדרוש את הסרת המטרד המתואר בפנייתך. מוצע לך לשקול מסלול של פנייה לרשות המקומית בטרם תגיש תביעה כאמור. בברכה, * האמור לעיל אינו מהווה יעוץ משפטי מקיף ואין להסתמך על הנאמר לעיל ללא קבלת יעוץ משפטי מקיף ומלא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות