גבריאל

תביעת נגד וועד הבית בעסק שלי

יש לי עסק מסעדה אני השוכר במקום. יש לי נזילה בתוך המחסן של העסק שלי מצינור ביוב קו ראשי של כול הבנין שאני לא מחובר אליו אבל הצינור נכנס בזוית לתוך העסק שלי ועולה למעלה לדיירים .פניתי לוועד הבית לתקן הוא דחה אותי שאין כסף בקופה של הוועד בשל אי תשלומים של דיירים אחרים ובמיוחד מדייר ש 40 אחוז מהנכסים שם שייכים אליו ולכן הוא הגורם המרכזי שלא משלם את הכסף ולכן הוא לא יכול לתקן את הנזילה ובנוסף הוועד מוריד את האחריות ממנו בתביעה שאינו מעוניין לספק את שירותיו כוועד הבית עד שיתארגנו לאסיפת דיירים לקביעת וועד בית חדש.. פניתי למשכיר שלי שיטפל בבעיה ולפי החוזה שלנו הוא צריך לטפל בדברים האלו. אך הוא מסיר את האחריות ממנו מחמת שהוא לא בגיל שדורש ממנו לרוץ ולתקן הוא בן 80.. ומבחינתו אם אני לא מרוצה אני אסיים את חוזה ההתקשרות בינינו ולעזוב...את מי ניתן לתבוע במקרה זה??

גיא סגלוביץ',עו"ד

שלום, לפני מתן תשובה עניינית למקרה שלך צריך לבדוק את הפרטים לעומקם, בכלל זה לבחון את הסכם השכירות שלך, את סוג הבעיה וכן אם יש הוראות מיוחדות בתקנון הבית המשותף של הבניין. באופן כללי האחריות על הרכוש המשותף ותקינותו הינה של כלל בעלי הזכויות זאת מבלי לפגוע בחובה של בעל המקרקעין, המשכיר כלפיך. שאלה שיש לבחון הינה כלפי מי חייבים כלל דיירי הנכסי את חובותיהם. יחד עם זאת, מדובר בנושא מורכב והמלצתי שלא לטפל בו ללא ייעוץ משפטי מקצועי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות