רחלי מורלי

לקוח לא רוצה לשלם על עבודה שעשיתי לו

אני מתמללת. תמללתי הקלטה לצורך תביעה עבור לקוח שהיו לו המון דרישות ועל כל הבעיות שלו עניתי בסבלנות. הוא דרש תיקונים רבים שלא כולם היה צריך באמת לתקן והוא דרש כל מיני סגנונות מסוימים בתצהיר. אחרי שנתתי לו כל מה שביקש, וגם ילדתי באמצע התהליך הארוך שלו, התוצאה היתה שהוא קיבל את העבודה המוגמרת לאחר זמן רב. הוא לא רצה לשלם וטען גם שהעיכובים בשליחת העבודה היו בגלל ששלחתי את העבודה ליריב שלו. אין לי מושג מי הוא וקל וחומר לא מי היריב שלו ומה בדיוק הוא רוצה. איך מוציאים ממנו את הכסף ללא הוצאות מצידי? אני עובדת קשה לפרנסתי כעובדת עצמאית ובקושי סוגרת את החודש. אין לי כסף להשקיע בהליכים משפטיים. האם יש פתרון זול ויעיל?

גיא סגלוביץ',עו"ד

שלום, על פניו את מתארת בעיה חוזית. ביניכם ישנה התקשרות הוא הזמין עבודה, לטענתך קיבל את השירות אך אינו משלם. בסופו של דבר היום, איני רואה דרך להוציא ממנו את הכסף, ללא הוצאות מצדך. אך להבא עם בנית מערך הסכמים מראש נכון הכלל אמצעי תשלום ובטחונות או לכל הפחות התחייבויות ברורות, ייתכן ותוכלי להבטיח את עצמך. ישנו קושי תמידי שאנו חוזרים עליו כל הזמן, מאחר וסכסוכים כרוכים בהוצאות, במיוחד בסכסוכים שסכומם נמוך, ההוצאות הופכים את הטיפול ללא כלכלי. הפתרון, כאמור, נמצא במניעה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות