הדר יעבץ

תשלום חוב לרשות השידור

היי במידה והיה תיק בהוצאה לפועל על חוב לרשות השידור הוגשה התנגדות התקבלה החלטה של רשם הוצאה לפועל התיק נסגר והגיעה כעת דרישה לתשלום נוספת אפשר להגיש סעד הצהרתי או עתירה מינהלית?

גיא סגלוביץ',עו"ד

שלום, אתה מתאר מצב בו התקיים בירור משפטי בינך לבין רשות השידור. התוצאה של הבירור המשפטי הולידה החלטה שיפוטית בה זכית. אני מניח שלא הוגש ערעור על ההחלטה והמועד להגשתו חלף ובכך הפכה ההחלטה להיות חלוקה. כיום קיבלת דרישה נוספת. הדרישה הנוספת יכולה להיות בגין אותו חוב - אותה עילה - שאז אתה מוגן על פי הכלל של "השתק עילה". אפשרות אחרת שמדובר בחוב אחר (למשל תקופה אחרת). במקרה השני ייתכן וישנם שאלות זהות בין התיק הקודם לתיק הזה, שהוכרעו על ידי בית המשפט. בנוגע אליהם יש כבר החלטה. אבל, ייתכן גם שהנסיבות של ההחלטה הקודמת שונות מאלו של המקרה האחרון ואפשר לדון בו ואף עשויה להתקדם פסיקה שונה. כל אלו מצריכים בדיקה. יש לפניה מספר אפשרויות לפעולה לפני פניה לבית המשפט ומוצע לך להתייעץ ישירות עם עו"ד לפני שאתה בוחר מסלול.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות