שמואל

צקים ושכירות מלפני שנתיים

אהלן אני שכרתי דירה במשך כמעט כשנתיים ונתתי צקים מראש בכל תחילת חוזה ובעלת הדירה הייתה אמורה להפקיד את הצקים בכל עשירי לחודש, וקרו הרבה מקרים שהיא שכחה להפקיד ואז חודש לאחר מכן הפקידה 2 צקים גם של חודש שעבר וגם של אותו החודש, בשל כך פניתי אליה ואמרתי לה שתפקיד בכל חודש ולא תדחה את ההפקדות משום סיבה שהיא, לאחר כמה חודשים בעלת הדירה שמה לב שהיא לא הפקידה צק ועבר התוקף שלו והיא ביקשה צק חדש על מנת להפקיד, אז הכנתי לה צק חדש לקחתי את הישן והבאתי לה את החדש, לאחר עוד כמה חודשים היא אמרה שיש לה עוד צק שלא הפקידה וגם לו עבר התוקף וביקשה שוב צק חדש, הכנתי לה אחד חדש לאחר שאמרתי לה שדבר כזה לא יכול להיות הרגל ושתפסיק לשכוח ואם היא רוצה אני יעשה העברה בנקאית אם היא שוכחת כל הזמן. לאחר סיום החוזה שלי מולה סיימתי לגור שם ונפרדנו יפה בלי שום חובות נוספים, ולפני כמה ימים היא שלחה הודעה בפייסבוק שיש אצלה 2 צקים שהיא לא הפקידה ושלחה לי צילום שלהם ואמרה לי שהיא רוצה צקים חדשים, לאחר שבדקתי בפנקס צקים שלי ראיתי שהצקים שהיא שלחה לי בתמונה אלו הצקים החדשים שהכנתי לה בעבר וגם אותם היא לא הפקידה. אני רוצה לדעת אם דבר כזה שבעל דירה שמשכיר את הדירה שלו ושוכח להפקיד צקים ופתאום בתקופה כזאת היא נזכרת אחרי שנתיים שאין לי שום קשר אליה האם יש לה זכות לבוא ולבקש ממני את הכסף שוב לאחר שנתיים שאין לי שום קשר אליה הרי איפה הצקים היו עד עכשיו שרק עכשיו היא שמה לב??

גיא סגלוביץ',עו"ד

שלום, אכן מקרה מיוחד. יחד עם זאת, בסופו של דבר, לדעתי, קבלת מוצר - וזה נכס מושכר אשר כנגדו הייתה צריך לשלם דמי שכירות. כמו שהמשכירה לא הפקידה את השקים, יש להניח, שאתה צריך היית גם כן לשים לב לכך שהתשלומים לא ירדו מהחשבון. אם כן, מבחינה משפטית, תצטרך לתת הסבר מדוע אין לצפות ממך לשלם את דמי השכירות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות