איציק

תביעה בבית משפט למשפחה או שלום?

ברצוני להגיש תביעה נגד קרוב משפחה מהצד של אשתי.לא מדובר בבן משפחה קרוב מאוד. הוא חייב לנו כסף. למי אני אמור לפנות לבית משפט לענייני משפחה או לבית משפט השלום?

עו"ד גיל ורגון

איציק שלום, סעיף 1(2) לחוק בתי המשפט, תשנ"ה-1995 לענייני משפחה מסדיר, בין היתר, את סמכויותיו של בית המשפט לענייני משפחה, ומורה, כדלקמן: 1. בחוק זה, "עניני משפחה" – אחת מאלה: (2) תובענה אזרחית בין אדם או עזבונו לבין בן משפחתו, או עזבונו, שעילתה סכסוך בתוך המשפחה, יהא נושאה או שוויה אשר יהא; לענין פסקה זו - "בן משפחתו" - (א) בן זוגו, לרבות הידועה בציבור כאישתו, בן זוגו לשעבר, בן זוגו שנישואיו עמו פקעו ובלבד שנושא התובענה נובע מהקשר שהיה ביניהם בתקופה שבה היו בני זוג; (ב) ילדו, לרבות ילדו של בן זוגו; (ג) הוריו, הורי בן זוגו או בני זוגם; (ד) נכדו; (ה) הורי הוריו; (ו) אחיו ואחיותיו, שלו או של בן זוגו; "הורה" - לרבות הורה מאמץ או אפוטרופוס; מאחר ולפי פנייתך אנו מבינים כי מדובר בקרוב משפחה רחוק, שאינו נכנס תחת ההגדרה לעיל, הרי נראה כי להגיש את התביעה לבית המשפט המוסמך לפי שוויה בכל מקרה, אנא בחן את הסוגייה ביעוץ משפטי מקיף בטרם תגיש את התובענה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות