לינור

השפעה על העונש

איזה מעמד יש לקרוב משפחה של אדם שנהרג לגבי העונש של מי שגרם למותו? האם בית המשפט יקח בחשבון את עמדתו כשהוא יקבע לו את העונש?

ניר יסלוביץ,עו"ד

היי לינור, דמיה והנאשם הורשע בבית המשפט בית המשפט יקיים ישיבה במסגרתה ישמעו הטיעונים לעונש. בשלב זה מקומו של נפגע העבירה בהליך בא לידי ביטוי בצורה משמעותית, כיוון שניתנת לו ההזדמנות להשמיע את קולו ולחשוף את הנזקים שנגרמו לו בפני בית המשפט כתוצאה ממעשיו של הנאשם. את קולו של נפגע העבירה בשלב הטיעונים לעונש ניתן להשמיע באמצעות שלוש דרכים: תסקיר נפגע הצהרת נפגע עדות לעונש בית המשפט יכול להתרשם באופן פרונטלי מעדות נפגע העבירה מה שיוביל להחמרה בעונשו של הנאשם

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נפגעי עבירה