שירן

זכויות לבני זוג לא נשואים

אחרי סכסוך בין שתי "חמולות", מבלי להיכנס לפרטים, בן הזוג שלי נפצע ואחר כך נפטר מהפצעים. לא התחתנו אבל גרנו ביחד שנה. האם יש לי זכויות?

ניר יסלוביץ,עו"ד

היי שירן, אכן יש לך זכויות כידועה בציבור, וזאת לפי חוק זכויות נפגעי עבירה. קורבן עבירה? סעיף 2 לחוק זכויות נפגעי עבירה התשס"א 2001: מגדיר מיהו נפגע עבירה, "מי שנפגע במישרין מעבירה, וכן בן משפחה של מי שהעבירה גרמה למותו, למעט החשוד, הנאשם או הנידון" כלומר, נכללים בסעיף זה נפגע העבירה ובן משפחה של מי שהעבירה גרמה למותו. בן משפחה הוא מי שהיה בן זוגו בעת מותו (לרבות ידועים בציבור) ילדיו; הוריו; אחיו; ובהעדרם של כל אלה מי שהיה אפוטרופוסו בעת מותו. בברכה, ניר יסלוביץ,עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נפגעי עבירה