מגורים משותפים אשרה א5 - פורום משרד הפנים

שאלה חדשה
  • יואל

    נשלח ע"ייואל 16:37, 1 ביולי 2013

    אני ובת זוגתי (לא יהודיה) נמצאים בהליך מגורים משותפים (אשרה א5) מזה 7 שנים. לפני כחודשיים נפרדנו סופית ולא נחזור לחיות חיים משותפים יותר. בעקבות כך אנחנו צריכים לדווח על כך למשרד הפנים. רציתי לדעת איך עושים את זה וכמה זמן היא תוכל להשאר בארץ לאחר הדיווח (האשרה שלה כרגע היא עד סוף נובמבר). בנוסף האם יש לה אפשרויות להשאר בארץ ולעבור למסלול אחר?

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד דור פנק

    עו״ד דור פנק,מנהל הפורום

    17:02, 1 ביולי 2013

    שלום רב
    בהנחה ואכן אתם בהליך המדורג 7 שנים עם אשרת א/5 השלב הבא בשדרוג המעמד היה מתן תעודת תושב קבע.
    מאחר ונפרדתם עליכם להודיע למשרד הפנים, יערך לכם שימוע טרם ביטול הליך ובת הזוג תידרש לצאת מישראל.
    כבר פגשתי בני זוג שנפרדו וחזרו לאחר מכן כך שעליכם להיות החלטתיים טרם ביצוע פעולות שישפיעו על עתידכם.
    בהצלחה

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד יהושע פקס

מנהל הפורום: עו"ד יהושע פקס

חבר בלשכת עורכי הדין בישראל משנת 2009, מוסמך תואר שני במשפטים (LLM) אוניברסיטת חיפה. עורך דין יהושע
למידע נוסף

053-9376328 חיוג
הודעה

הפורום יעסוק בענייני "משרד הפנים – רשות ההגירה והאוכלוסין" – נעניק מענה בנוגע לאשרות כניסה לישראל, אזרחות ישראלית, אשרת עולה, אשרה לעובד זר, אשרה לבני זוג זרים, אשרת עבודה למומחה זר, קנסות מנהליים וכתבי אישום כנגד מעסיקי עובדים זרים, תביעות אבהות על פי דרישת משרד הפנים לרבות הליכי הסדרת מעמד של ילודים בהליכי פונדקאות בחו"ל. נתקלתם בבעיה מול פקיד משרד הפנים – אני כאן לרשותכם על מנת לפתור את סבך הבירוקרטיה.