עומר

זמן ההמתנה לרישיון ישיבה א/5

שלום למנהל הפורום! בת זוגי קיבלה אשרת שהיה ב/1 על סמך חיים משותפים בתאריך 20/08/2012 למשך שנה. בתאריך 20/02/2013 התחתנו, ומייד הגשנו את המסמכים למשרד הפנים, הפקידה אמרה לי שזה בדיוק יוצא 6 חודשים לבדיקת כנות הקשר ושהמצב שלי הוא בבירור ולא אוטומטי הופכים אותי ל"נשוי". לפני תום 6 חודשים, הפקידה היתה בחופשה ומשרד הפנים לא שלח לנו שום עדכון או הזמנה לפגישה כלשהי . מיוזמתי ניגשתי לשם ואותה פקידה קבעה לנו תור בעוד שבועיים, בטופס מועד הפגישה לא ציינה אילו מסממכים עלינו להביא לה. היא ראיינה אותנו כל אחד בנפרד, וגם סיפקתי כל מסמך שהיא דרשה. אמרה לי שהיא תייצר איתי קשר, אבל לא עשתה. שלחתי לה פקס והיא לא ענתה. לפסוף התקשרה אליי וביקשה שאבוא אליה. הלכתי, ישבתי וחיקיתי מולה שעתיים. היא פשות נתה לי תור בעוד שבועיים כלומר ב 20/10/2013. שאלתי אותה האם היה צורך לבוא עד לכאן במקום לקבוע לי תור בטלפון או בפקס, היא לא סיפקה לי תשובה. השאלה שלי היא: האם מותר לה לסטות מהנוהל , למרות שלא חסרים מסמכים, ותמשוך לנו זמן, כלומר הספירה למקסימום מתחילה מיום הנישואים עד 6 חודשים. אשתי לא יכולה לצאת מהבית כי אין לה אישור שהייה. החשש שלי הוא ואם נניח שהפקידה תנפיק לה את הרישיון, אזה תאריך היא צריכה להדפיס עליו?: 20/08'/2013 או 20/10/2013? הרי שזה חודשיים הם כלכך יקרים עבורנו. תודה לך מנהל הפורום.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שלום רב בהתאם לנוהל, מי שמתחתן מצבו האישי הופך ל"בבירור" למשך 6 חודשים ולאחר מכן יש לשנות את מצבך האישי לנשוי. ככלל, הייתם צריכים להתעקש על הארכת ה ב/1 או על קבלת א/5 אבל בכל מקרה אין לכם מה לדאוג, אשתך יכולה להסתובב אך עליה להסתובב על דרכונה ועם הקבלה הצהובה שהגשתם שכך הסטאטוס הוא "הגשת בקשה" והיא ממתינה לתשובה. התאריך שניופק על הבקשה הוא שנה מתאריך מתן האשרה לדוגמא מיום 20/10/2013 עד ליום 20/10/2014. אם תיתקלו בבעיה או עיכוב בלתי סביר אנו כאן לרשותכם. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים