open the search panel
close the search panel חפש

עורכי דין לפי תחום

    פורומים

      לדעת יותר - מדריכים משפטיים

        משרדי עורכי דין

          • 12 במאי 2019

            ישראלית קשישה, אזרחית ארה"ב כמעט 50 שנה שהותר לה להכנס בדרכון אמריקאי

            האם חייבת להצטייד במסמכים ישראליים? היא באה לביקור של 5 ימי עבודה נטו ונאמר לה שכדי לצאת היא צריכה דרכון ישראלי. היא אינה פושעת ולא מוכנה לשלם על דרכון ישראלי. מוכנה לוותר על האזרחות הישראלית. איך עושים את זה ב 5 ימים בלי להכנס להוצאות?

            12 במאי 2019
          • מנהל הפורום עורך דין יהושע פקס 15 במאי 2019

            יונה שלום,

            אזרח ישראלי חייב בכניסה או יציאה מהארץ בדרכון ישראלי בלבד. לא ברור מדוע התירו את כניסתה בדרכון זר, ייתכן כי פקידי ביקורת גבולות החליטו לפנים משורת הדין שלא לסרב את כניסתה לישראל הליך אשר היה פוגע באישה קשישה מעבר לנדרש.
            בכל אופן, בתור ישראלית היא מחוייבת בדרכון ישראלי על מנת לצאת מהארץ. בנוגע לויתור על האזרחות, הליך זה לוקח זמן ולא יעזור לכם בשלב זה על מנת למנוע הוצאת הדרכון.
            תוכל לקרוא בנושא ויתור על אזרחות ישראלית במאמר הבא:

            https://bit.ly/2tgsn23

            בברכה,
            עו"ד יהושע פקס

            15 במאי 2019
          forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
          close the form