• 5 בדצמבר 2013

    הליך מדורג

    שלום רב,
    בדצמבר 2013 בן זוגי יהיה 4 שנים במעמד א/5 (אנחנו בני זוג מאותו מין(.
    התחלנו את ההליך המדורג בשנת 2006 עם אשרת ב/1 במשך שלוש שנים.
    בעוד כשבועיים יש לנו את הפגישה השנתית במשרד הפנים.
    האם בן זוגי יקבל במעמד זה תושבות קבע?
    האם עלינו להגיש טופס מיוחד לרשיון ישיבת קבע?
    כ"כ, האם ניתן להגיש בקשת התאזרחות באופן מידי או האם צריכים להיות במעמד תושב קבע לפני בקשת ההתאזרחות (אם כן כמה זמן)?
    כ"כ בחודש שעבר נוב' 2013 נישאנו במדינת ניו יורק, האם כדאי ליידע את משרד הפנים בנושא או שהדבר יגרום לסיבוך יתר וייעקב את קבלת תושבות הקבע/אזרחות.
    בברכה
    דן

    5 בדצמבר 2013
  • 11 בדצמבר 2013

    הליך מדורג

    שלום עו"ד דור פנק,
    ראשית רציתי להודות לך עך תשובתך ועל הסיוע שלך בפורום זה!
    שנית, מאחר ואנחנו אמורים לסיים את ההליך המדורג, האם עדיף להמנע מלציין בפני משרד הפנים שהתחתנו בחודש שעבר (נוב' 2013), ע"מ למנוע סיבוכים מיותרים (בעיקר בירוקרטיים...) לקראת בקשה לשינוי מעמד לתושב קבע?
    כ"כ, האם אנחנו נצטרך למלא גם טופס אש/3 (בקשה להארכת רשיון ישיבה/להחלפת סוג אשרה) וגם טופס אש/4 (בקשה לתעודת עולה/רשיון לישיבת קבע בישראל) או רק אחד מהם?
    ושאלה אחרונה, עד כמה שזכור לי לבן זוגי היתה אשרת ב/1 במשך 3 שנים ו -א/5 במשך 4 שנים (התחלנו את התהליך בדצמבר 2006) האם בעבר (2006) אשרת ב/1 היתה לתק' ארוכה יותר וממתי מתחילים לספור את ה- 7 שנים?
    שוב תודה רבה,
    דן

    11 בדצמבר 2013
    • מנהל הפורום עו"ד דור פנק 16 בדצמבר 2013

      הליך מדורג

      שלום רב
      הנוהל המטפל בבני זוג עודכן לפני כחודש וחצי והוא כולל התייחסות לנישואים של בני זוג מאותו מין שנישאו, לכן תוכל להודיע על נישואיכם יחד עם זאת ההתייחסות היא רק למתן מעמד של תושב קבע ולא אזרחות למרות הנישואים.
      יש לספור 7 שנים בתוך ההליך המדורג מרגע קבלת ב/1 טפסים מתאימים תקבל בלשכה.
      בהצלחה

      16 בדצמבר 2013
  • מנהל הפורום עו"ד דור פנק 8 בדצמבר 2013

    הליך מדורג

    שלום רב
    בחלוף 7 שנים בהליך המדורג ניתן להגיש בקשה למעמד של תושב קבע, ממלאים טפסים בלשכה והתיק עובר לבחינה במטה בירושלים לאישור לאחר המלצת הוועדה הלשכתית .
    בנוהל "חיים משותפים" מכוחו אתם מקבלים אשרה מידי שנה אין התייחסות להתאזרחות אלא רק למעמד של תושב קבע בסוף ההליך זאת בשונה מבני זוג נשואים שם סוף ההליך הוא אזרחות.
    יחד עם זאת בהתאם לנוהל כללי אחר תושב קבע רשאי לאחר מספר שנים במעמד תושב קבע להגיש בקשה להתאזרחות (לפי הנוהל הכללי) ואז ייתכן ובקשתכם תאושר.
    בנוגע לנישואים, מאחר ומדובר בעניין רגיש במדינת ישראל למיטב ידיעתי משרד הפנים חייב לרשום את הנישואים בלבד אך אינו חייב להעניק זכויות מכוח הנישואים שכן אילו אינם מוכרים במדינת ישראל פרט לרישום, אם תרצו להניף את הדגל ולדרוש שוויון זכויות מלא.. הדרך לבג"צ פתוחה היה ובקשתכם לאזרחות תסורב.
    בעקרון בני זוג נשואים לאחר 5 שנים במעמד א/5 בהם בשנתיים האחרונות ללא יציאה מישראל רשאים להגיש בקשה להתאזרחות.
    בהצלחה

    8 בדצמבר 2013
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?