יוסי

בקשה להתחייבות או הארכת תקופת אשרה

שלום רב, אנסה להסביר בקצרה את בעייתי: 1. ניהלתי חברה באפריקה והכרתי בחורה מקסימה ויצאנו כשמונה חודשים, זוגיות מלאה. 2. אחרי שחזרתי לארץ וסידרתי את ענייני הדירה, פניתי למשרד הפנים בבקשה לאשר לה ויזת תייר לשלושה חודשים ע"מ לבחון את הקשר שלנו בארץ ולראות לאן זה הולך בארץ. 3. הבאתי הוכחות לקשר, מסמכים שלה..כל מה שביקשו. 4. קיבלתי תשובה שמאושרת אשרה לחודש בלבד, במידה ואפקיד 15000 ש"ח ואתחייב שלא נבקש הארכה (אין לי בעיה עקרונית עם הפיקדון למרות שזה מוזר בהתחשב ברקע שלי אבל מה שמפריע זו הבקשה השנייה שנראית לי לא חוקית בכלל וחציית קו). 5. פניתי במכתב יחסית חריף וממתין לתגובת המשרד. 6. מה עליי לעשות במידה וההחלטה לא תתוקן? לאיזה בית משפט עליי לפנות ע"מ להוציא צו מנהלי (מקווה שאני בכיוון..) תודה מראש על הסיוע, יוסי

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שלום אשיב על שאלתך באופן כללי מאחר ואין לי את כל הנתונים אם כי מומלץ לפנות לייעוץ פרטני. באופן עקרוני משרד הפנים רשאי לאשר או לשלול כניסה לישראל ואף להתנות את הכניסה בערבות בנקאית. מאחר ויש נוהל מיוחד המטפל באשרה "לבני זוג - אף ללא נישואים" עליך להסביר כי מטרת הביקור היא בחינת הקשר הזוגי ובהנחה והכל יעלה יפה כמתוכנן אז תבקשו להאריך את האשרה בהתאם לנוהל "בני זוג" כך שאינך מוכן לחתום על התחייבות שלא להגיש בקשה להארכת האשרה. באופן עקרוני על כל החלטה של משרד הפנים יש זכות ערעור אחת לגורם בכיר יותר. אם גם הגורם הבכיר דחה - ניתן להגיש "השגה" לוועדת ההשגה לזרים (הליך משפטי לצורך מיצוי הליכים טרם פניה לבית משפט לעניינים מנהליים) באם ועדת ההשגה דוחה הבקשה הערכאה הבאה היא בית המשפט המחוזי בשבתו כבת משפט לעניינים מנהליים, אם גם בית המשפט המחוזי דוחה ניתן לערער לבית המשפט העליון. בהצלחה

יוסי

בבקשה כן צוין שזו מטרת הביקור.. אמתין לתשובת המשרד אז ואמשיך לפי המתווה שפירטת. תודה על זמנך ועל התשובה המנומקת. יוסי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים