ענת

העסקת תייר בעל רשיון עבודה מסוג ב/1/B

שלום רב, מה זכויות תייר בעל רשיון עבודה מסוג ב/1/B ? האם יש חובה על תשלום פנסיה ? כמה אחוזים מהשכר ? ביטוח רפואי ? מה הסכום ? העובד הינו עובד לפי שעות מוגבלות - פעם בשבוע למשך 6 שעות . ביטוח לאומי - משולם לפי דיווח שעות . מה לגבי חופשה והבראה - כיצד נעשה החישוב ? תודה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שלום רב ראשית יש לוודא כי ה ב/1 הוא מסוג ״ללא הגבלה״ וזאת על מנת להמנע מאכיפה בגין העסקת עובד זר שלא כדין. ( לעובד זר עם ב/1 מתחום הסיעוד אסור לעבוד בנקיון) בנוגע לזכויות הסוציאליות , כל עובד זר, חוקי או לא, זכאי לכל הזכויות הסוציאליות בהתאם לחוקי המגן בישראל. לרבות פנסיה, הבראה, חופשה, מחלה, השתתפות ביטוח רפואי , נסיעות וכו׳ החישוב נעשה ע״פ החלק היחסי בהעסקה לעובד שעתי. מידע מפורט ניתן לקבל בפגישת ייעוץ פרטנית או אצל כל עו״ד העוסק בדיני עבודה. מידע חינמי ניתן למצוא בחיפוש בגוגל תחת הכותרת ״זכויות עובדת משק בית״ כל מה שחל על עובד ישראלי במשק בית חל גם על עובד זר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים