מירי

האם להתחתן לפני פתיחת תיק במשרד הפנים או אחרי

שלום, אני ילידת הארץ ובן זוגי עם אזרחות זרה. כרגע הוא בארץ, הארכנו לו ויזת תייר עד לפגישתנו במשרד הפנים עוד כחודשיים. הפקידה במשרד הפנים ייעצה לי, לצאת מהארץ להתחתן לדוגמא בקפריסין לפני הפגישה, לחזור לארץ לבד לפגישה במשרד הפנים עם כל הניירת הדרושה ממולדתו, תעודת נישואין, תמונות להוכחת הקשר וכו'. הוא ימתין בקפריסין כשבוע- עשרה ימים, ואז יאשרו לו כניסה לארץ. שאלתי היא האם כדאי לסמוך על משרד הפנים שיאשר לו כניסה לארץ תוך כשבוע- עשרה ימים, או שזה עלול לקחת זמן ארוך יותר. או עדיף להגיע לפגישה במשרד הפנים יחד עם כל הניירת ואז לבקש מהם אישור לצאת להתחתן והבנתי שהם מסדירים לו מראש אישור כניסה לארץ, וכך אין סיכון שהוא ישאר בחו"ל ולא יתנו לו לחזור. בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שלום רב ממליץ בחום על ייעוץ פרטני שכן אם תצאו לחו"ל להנשא בעלך הטרי יישאר בחו"ל כחודשיים שלושה... ואם ינסה להכנס לישראל כתייר כניסתו תסורב, הוא יהיה במתקן מסורבים (מתקן כליאה בנתב"ג בו ממתינים עד לגירוש מישראל) עד לטיסתו ולא יוכל להכנס כ 10 שנים שכן יכלל ברשימת מוגבלי הכניסה לישראל. ניתן יהיה לאחר מכן לטפל בהזמנתו מראש אך זה מסבך את ההליך. המידע שקיבלת לא מדוייק כלל ואת צפויה לסיבוכים ולהוצאות מיותרות. לשאלתך הנוספת, לא נותנים אשרת חוזר למי שרוצה לצאת על מנת להנשא - זה בניגוד לנהלים. ממליץ על תיאום ייעוץ על מנת שנסייע לכם להשאירו בישראל ולהתחיל בהליך אף ללא נישואים ולאחר שהבקשה תאושר תוכלו לצאת יחד להנשא בזמנכם החופשי ובבטחה. תוכלי ליצור קשר בטלפון 03-5167711 במשרדנו ונשמח לסייע. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים